Metodología para la danza española: Arantxa Carmona
Correrá a cargo de la directora del Real Conservatorio Profesional de Danza ‘Mariemma’ y experta en la materia
Apoyar la formación y el reciclaje de los especialistas en danza española son los principales motivos que impulsaron a Valencia Endanza a ofertar un curso de metodología para la danza española en 2019. En esta edición 12 bis, nuestro curso internacional vuelve a ofrecer un curso de metodología para la danza española que será impartido por Arantxa Carmona, directora del Real Conservatorio Profesional de Danza ‘Mariemma’ de Madrid y reconocida experta en la materia. [Os invitamos a conocer la biografía de Arantxa Carmona insertada abajo de la noticia].
Bajo el título «La danza: análisis metodológico de la danza española», Carmona se marca como objetivos del curso analizar y evaluar las asignaturas y niveles para mejorar la práctica docente de la danza española, analizar las distintas asignaturas que conforman la danza española por cursos y, a su vez, secuenciar con coherencia los contenidos a estudio en cada curso y especialidad. Partiendo del conocimiento previo de danza de los participantes, se acotarán materias y contenidos para realizar el análisis pormenorizado de cursos y niveles, se ahondará en la coherencia y contextualización de cada uno de los elementos que se programen en cada curso, y se propondrán unas líneas de intervención y mejora, a partir del trabajo realizado durante el seminario.
El curso de metodología para la danza española constará de 30 horas y tendrá lugar entre el 26 y 30 de julio en el resort Mas Camarena, donde se desarrollará Valencia Endanza 2021. El horario lectivo será de lunes a viernes, de 15.00 a 19.00 horas, con clases teórico-prácticas, además de asistencia como oyente a las clases del Intensivo de Danza Española.
Este curso incluye créditos formativos del Ministerio de Educación y Formación Profesional y de la Conselleria de Educación, Cultura y Deporte, créditos que pueden ser validados como méritos en concurso-oposición.
Como siempre, os animamos a que os mantengáis atentos a nuestros redes sociales para ir descubriendo todas las novedades de la edición 12 bis de Valencia Endanza, que se desarrollará con la observancia de un riguroso protocolo antiCovid. See you in Valencia Endanza!!!
Metodològica de la dansa espanyola: Arantxa Carmona
Serà a càrrec de la directora del Real Conservatori Professional de Dansa ‘Mariemma’ i experta en la matèria
Donar suport a la formació i el reciclatge dels especialistes en dansa espanyola són els principals motius que van impulsar a València Endanza a oferir un curs de metodologia per a la dansa espanyola en 2019. En aquesta edició 12 bis, el nostre curs internacional torna a oferir un curs de metodologia per a la dansa espanyola que serà impartit per Arantxa Carmona, directora del Real Conservatori Professional de Dansa ‘Mariemma’ de Madrid i reconeguda experta en la matèria. [Us convidem a conéixer la biografia d’Arantxa Carmona inserida a baix de la notícia].
Sota el títol «La dansa: anàlisi metodològica de la dansa espanyola», Carmona es marca com a objectius del curs analitzar i avaluar les assignatures i nivells per a millorar la pràctica docent de la dansa espanyola, analitzar les diferents assignatures que conformen la dansa espanyola per cursos i, al seu torn, seqüenciar amb coherència els continguts a estudi en cada curs i especialitat. Partint del coneixement previ de dansa dels participants, es delimitaran matèries i continguts per a realitzar l’anàlisi detallada de cursos i nivells, s’aprofundirà en la coherència i contextualització de cadascun dels elements que es programen en cada curs, i es proposaran unes línies d’intervenció i millora, a partir del treball realitzat durant el seminari.
El curs de metodologia per a la dansa espanyola constarà de 30 hores, entre teoria i pràctica, i tindrà lloc entre el 26 i 30 de juliol en el resort Mas Camarena, on es desenvoluparà València Endanza 2021. L’horari lectiu serà de dilluns a divendres, de 15.00 a 19.00 hores de classes teórico- pràctiques i assistència com a oïdor a les classes de l’intensiu de dansa espanyola.
Aquest curs inclou crèdits formatius del Ministeri d’Educació i Formació Professional i de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, crèdits que poden ser validats com a mèrits en concurs oposició.
Com sempre, us animem que us mantingueu atents als nostres xarxes socials per a anar descobrint totes les novetats de l’edició 12 bis de València Endanza, que es desenvoluparà amb l’observança d’un rigorós protocol antiCovid. See you in València Endanza!!!
Arantxa Carmona, experta en folclore y danza tradicional
La carrera profesional de Arantxa Carmona abarca diferentes facetas como coreógrafa, pedagoga, directora e investigadora. En el campo de la pedagogía, accedió en 2002, como funcionaria de carrera al cuerpo de profesores de música y artes escénicas, siendo titular de la asignatura de folclore del Real Conservatorio Profesional de Danza ‘Mariemma’ de Madrid, y habiendo impartido Escuela Bolera y folclore en el Conservatorio Superior de Danza ‘María de Ávila’. Además imparte habitualmente clases magistrales de folclore en conservatorios e instituciones españolas y portuguesas, siendo invitada como experta a congresos, mesas redondas y debates sobre metodología y pedagogía de las danzas tradicionales, de su indumentaria, tradición y de sus instrumentos acompañantes.
Como coreógrafa, formó parte de la creación de Sorolla para el Ballet Nacional de España, ha sido coreógrafa invitada del Festival de Jerez y ha creado piezas, para diversos conservatorios de danza (Ibero, Albacete; Del Camino de Lugh a Finis Tearre, Ribarroja; E’nmich de la mar, para el Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca; Amor y punto y Rosa de invierno, para LARREAL del RCDM) y para distintos profesionales de la danza (espectáculo 3 DE UNO, del bailarín Emilio Ochando; E’nmig de la Mar del espectáculo Terra de la Compañía Valenciana Danza Mediterráneo).
Además, desde el curso 2018, Arantxa Carmona es la directora del Real Conservatorio Profesional de Danza ‘Mariemma’ de Madrid. Miembro de la Comisión de expertos sobre danza tradicional del Ministerio de Cultura, maestra invitada y jurado de la Dance Worldcup Spain, Coordinadora y asesora artística de los cursos de verano Forum Musicae de Pozuelo de Alarcón, en los que imparte clases magistrales, Carmona asesora y colabora en diferentes cursos de formación del CAP de Madrid, CEP de Córdoba, entre otros. Desde el 2021 es vocal del Consejo Estatal de las Artes Escénicas y de la Música. En calidad de experta, también ha escrito diversas investigaciones para publicaciones especializadas en danza tradicional y folclore.
Arantxa Carmona, experta en folklore i dansa tradicional
La carrera professional d’Arantxa Carmona abasta diferents facetes com a coreògrafa, pedagoga, directora i investigadora. En el camp de la pedagogia, va accedir en 2002, com a funcionària de carrera al cos de professors de música i arts escèniques, sent titular de l’assignatura de folklore del Real Conservatori Professional de Dansa ‘Mariemma’ de Madrid, i havent impartit Escola Pista de bitles i folklore en el Conservatori Superior de Dansa ‘María d’Àvila’. A més imparteix habitualment classes magistrals de folklore en conservatoris i institucions espanyoles i portugueses, sent convidada com a experta a congressos, taules redones i debats sobre metodologia i pedagogia de les danses tradicionals, de la seua indumentària, tradició i dels seus instruments acompanyants.
Com a coreògrafa, va formar part de la creació de Sorolla per al Ballet Nacional d’Espanya, ha sigut coreògrafa convidada del Festival de Jerez i ha creat peces, per a diversos conservatoris de dansa (Iber, Albacete; Del Camí de Lugh a Finis Tearre, Riba-roja de Túria; E’nmig de la mar, per al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca; Amor i punt i Rosa d’hivern, per a LARREAL del RCDM) i per a diferents professionals de la dansa (espectacle 3 D’UN, del ballarí Emilio Ochando; E’nmig de la Mar de l’espectacle Terra de la Companyia Valenciana Dansa Mediterrani).
A més, des del curs 2018, Arantxa Carmona és la directora del Real Conservatori Professional de Dansa ‘Mariemma’ de Madrid. Membre de la Comissió d’experts sobre dansa tradicional del Ministeri de Cultura, mestra convidada i jurat de la Danse Worldcup Spain, Coordinadora i assessora artística dels cursos d’estiu Fòrum Musicae de Pozuelo de Alarcón, en els quals imparteix classes magistrals, Carmona assessora i col·labora en diferents cursos de formació del CAP de Madrid, CEP de Còrdova, entre altres. Des del 2021 és vocal del Consell Estatal de les Arts Escèniques i de la Música. En qualitat d’experta, també ha escrit diverses investigacions per a publicacions especialitzades en dansa tradicional i folklore.